Požar u fabrici u Vršcu

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u fabrici u Vršcu

Jedan radnik je lakše povređen, a pričinjena je velika materijalna šteta, u požaru koji je jutros izbio u fabrici za proizvodnju šperploča "Vizard", u Vršcu. Uzrok požara je kvar na elektromotoru postrojenja, zbog čega se ulje izlilo na pod kotlarnice.

U fabrici za proizvodnju šperploča „Vizard", u Vršcu, jutros oko sedam sati buknuo je požar, u kome je jedan radnik zadobio lakše opekotine po licu i rukama.

Vatrogasne jedinice brzo su lokalizovale požar, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali su vatrogasci još uvek na terenu, jer vatra i dalje tinja, a očekuje se da će potpuno biti ugašena tek u ranim jutarnjim satima.

Gašenje požara otežava i vetar koji u Vršcu duva 70 kilometara na čas. Vatrogasci su brzo intervenisali, jer je zbog vetra postojala mogućnost da se požar proširi i na benzinsku pumpu koja se nalazi u neposrednoj blizini fabrike.

Kako RTS nezvanično saznaje, uzrok požara je kvar na elektromotoru postrojenja, koji je uzrokovao da se pregrejano ulje izlije iz kondenzacionih posuda na pod kotlarnice.

Materijalna šteta će tek biti procenjena, ali se za sada zna da fabrika neće raditi najmanje mesec dana, jer je kotlarnica potpuno izgorela, kao i deo šperploča i repromaterijala.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jedan radnik lakše povređen u požaru u Vršcu

Izvor: SrbijaNet.rs, 20.Dec.2010

Jedan radnik je lakše povredjen po licu i rukama, danas u požaru u fabrici "Vizard" u Vršcu, a pričinjena je velika materijalna šteta, javio je RTS. Uzrok požara u fabrici za proizvodnju sperploča je kvar na elektromotoru postrojenja, zbog čega se

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.