Požar u blizini manastira Studenica, sprečeno širenje vatre ka kućama

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u blizini manastira Studenica, sprečeno širenje vatre ka kućama

Borovu šumu u okolini Ušća, oko pet do šest kilometara od manastira Studenica, danas je zahvatio požar, a velikim angažovanjem vatrogasaca sprečeno je njegovo širenje ka kućama u selu Borovac. Vatra je zahvatila oko tri hektara šume i to krošnje drveća, a za oko sat vremena na teren će doći još pedestak pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica iz tog dela Srbije, rekao je Tanjugu načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno spasilačke jedinice Goran Nikolić. On je napomenuo da će vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije ostati na terenu dok god bude potrebeno, a verovatno i tokom noći. "Šumski požar je zahvatio krunu borova i brzo se širio ka selu Boravac a uspeli smo da ga zaustavimo tako da su kuće bezbedne", rekao je Nikolić. On je rekao i da su pozvani i vatrogasci iz okolnih mesta kao i iz Jagodine i Kragujevca i da će više od pedest ljudi za oko sat vremena doći na teren. "Nadam se da će požar biti brzo lokaliovan kako se bi dalje širio", rekao je Nikolić dodavši da će pripadnici vatrogasno spisličkih jednica dežurati dokle god to bude trebalo.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vatrogasci se bore da lokalizuju požar u Studenici

Izvor: Akter, 28.Avg.2015

Vatrogasci sve čine da lokalizuju veliki požar koji je danas izbio u Studenici u borovoj šumi na nekoliko stotina metara od zaseoka Borovci, proširivši se na površinu od oko 40 hektara, izjavio je večeras za agenciju Beta načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.