Izvor: S media, 22.Avg.2012, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Dobrosinu nadomak vojne baze

Požar na Dobrosinu, šumovitom visu jugoistočno od Bujanovca, stigao je nadomak baze Vojske Srbije i zahvatio šumovit teren na kojem ima zaostalih kasetnih bombi, ali su vojska, meštani i imovina zaštićeni, rekli su u bazi Dobrosin.

"Sa pripadnicima Vatrogasne brigade i meštanima, zaustavili smo požar i vatru stavili pod kontrolu, tako da su kompletno ljudstvo, meštani i imovina zaštićeni", rekli su Tanjugu u bazi VS.

Komandant Regionalne vatrogasne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << brigade u Vranju Vedran Tašković izjavio je Tanjugu da je "situacija pod kontrolom".

"Požar je zahvatio šumoviti teren koji ranije nije očišćen od neeksplodiranih ubojnih sredstava, mahom kasetnih bombi, a vatra se potom proširila nadomak vojne baze“, kaže Tašković.

U selu Dobrosin, kojim se proteže administrativna linija sa Kosovom, u oko 150 domaćinstava živi oko 740 stanovnika.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.