Požar odneo letinu kod Ćuprije

Izvor: RTS, 14.Jul.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar odneo letinu kod Ćuprije

Izgorelo više od 30 hektara pšenice i strnjike na njivi kod Ćuprije. Pretpostavlja se da je požar izazvao kvar na kombajnu.

Više od 30 hektara pšenice i strnjike izgorelo je pored auto-puta kod Ćuprije. Nepožnjevena suva pšenica planula je tako da nije bilo moguće spasiti letinu.

Radnici i komšije gasili su vatru do dolaska vatrogasnih jednica.

"Ljudi su pomogli dosta, inače bi sve izgorelo. Solidarnost ljudska je pobedila, bez obzira na to što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mu je stihija odnela i kombajn", kaže Slobodan Paunović iz sela Batinac kod Ćuprije.

Požar je najverovatnije izazvao kvar na kombajnu koji se zapalio i plamen je krenuo u nepožnjevenu lako zapaljivu pšenicu.

Brzom intervencijom ćuprijskih i jagodinskih vatrogasaca sprečeno je dalje širenje požara na okolne njive.

Prema rečima očevidaca, reč je o zakupljenoj državnoj zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar odneo letinu na 30 hektara kod Ćuprije

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2013

Više od 30 hektara pšenice i strnjike izgorelo je na njivi kod Ćuprije. Pretpostavlja se da je požar izazvao kvar na kombajnu...Vatra odnela celu godinu rada i ulaganja  ..Nepožnjevena suva pšenica planula je tako da nije bilo moguće spasiti letinu. Radnici i komšije gasili su vatru do dolaska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.