Požar na nuklearnoj podmornici SAD

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na nuklearnoj podmornici SAD

Na američkoj nuklearnoj podmornici "Majami", koja je na remontu, izbio požar. Sedmoro povređenih, nema opasnosti od zračenja.

U požaru koji je sinoć izbio na američkoj nuklearnoj podmornici "Majami" sedam osoba je povređeno, od kojih pet vatrogasaca, ali zvaničnici navode da nema opasnost od radijacije jer nuklearni reaktor nije bio aktivan.

Do požara na podmornici došlo je u Portsmutu u Nju Hempširu, gde se podmornica nalazi na remontu, a uzrok požara se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još istražuje.

Komandant policije Ričard Brekenridž izjavio je da su vatrogasci uložili herojske napore, jer su delovali u ektremno vrelim i zadimljenim uslovima, prenosi AP.

"Njihovi napori umanjili su ozbiljnost ovog incidenta", rekao je on.

Lokalna policija je saopštila da nije dobila bilo kakav nalog za evakuaciju stanovnika, jer ne postoji opasnost od radiaktivnog zračenja.

O incidentu su obavešten i federalne vlasti, navode američki mediji. Podmornica se od 1. marta nalazi na remontu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.