Požar na francuskoj nuklearnoj podmornici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 16:10

Požar na francuskoj nuklearnoj podmornici

Na francuskoj nuklearnoj podmornici stacioniranoj u Tulonu danas je izbio požar tokom remonta.

Kako je naveo zvaničnik pomorskih vlasti, nuklearni reaktor, nuklearno gorivo i oružje premešteni su iz podmornice pre pet meseci u okviru priprema za remnot, tako da nisu ugroženi vatrom.

Svi radnici i mornari koji su bili u podmornici u trenutku izbijanja vatre bezbedno su evakuisani, a vatrogasci gase požar, prenosi AP.

Podmornica Perl je najnovija od šest francuskih nuklearnih podmornica klase Rubi, a u floti je od 1993. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Požar na francuskoj nuklearnoj podmornici u remontu, nema povredjenih

Izvor: Beta, 12.Jun.2020

Požar je izbio danas na francuskoj nuklearnoj podmornici za vreme radova na remontu, a zvaničnici naglašavaju da su nuklearni reaktor, nuklearno gorivo i oružje sklonjeni pre pet meseci u okviru priprema za remont i da nema opasnosti.Regionalna pomorska uprava je u tviter poruci napisala da dim koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.