Požar na Tari pod kontrolom

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Tari pod kontrolom

U toku noći na Tari su gorele dve lokacije u kanjonu Belog Rzava ka Mokroj Gori, ali je situacija pod kontrolom i nema opasnosti za stanovništvo i objekte, izjavio je Goran Nikolić, načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije.

Nikolić je naglasio da su u toku noći vatrogasci dejstvovali na dve lokacije, jer je vatra presekla zaštitne bedeme, a da u toku dana očekuju i pomoć ruskih protivpožarnih aviona.

- Zbog magle i dima avioni ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da dejstvuju u prepodnevnim satima. Slična situacija je bila i juče, ali od podneva će se magla razići, pa tada možemo očekivati njihovu podršku iz vazduha - kazao je Nikolić.

On je istakao da požar na Tari gasi 400 vatrogasaca i spasilaca, zajedno sa meštanima i da se nada da će u naredna dva do tri dana akcija biti završena.

Povezane vesti: U poslednja četiri dana čak 1.000 požara, tri puta više nego ranijih godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.