САД: Играч на лутрији „Powerball“ освојио џекпот од 1,73 милијарде долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Okt.2023, 09:36

САД: Играч на лутрији „Powerball“ освојио џекпот од 1,73 милијарде долара

Играч из Калифорније добио је други највећи џекпот у историји америчке лутрије Powerball, освојивши 1,73 милијарде долара. Фото: AP Photo/Charles Krupa Победнички бројеви су били 22, 24, 40, 52, 64 и Пауербол број 10, преноси АП.
Једина већа награда освојена је прошлог новембра, а износила је 2,04 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << милијарде долара.
У већини савезних држава, листић за Powerball кошта два долара и играчи могу да бирају своје бројеве или да тај задатак препусте рачунару, наводи америчка агенција.
Џекпот може да буде исплаћен у ратама у периоду од 30 година, али Американци се најчешће определе да им кеш буде исплаћен одмах, што у овом случају значи да ће играч добити 756,6 милиона долара.
Поред тога, добици су подложни федералним порезима, а многе савезне државе добитке додатну опорезују.
Powerball се игра у 45 савезних држава САД.
„Samsung“ očekuje pad operativnog profita za 78 odsto godišnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Играч на лутрији „Powerball“ освојио џекпот од 1,73 милијарде долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.