Povukli ga talasi, nađen živ u Albaniji

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povukli ga talasi, nađen živ u Albaniji

Beograđanin Dušan Kekić (23), student medicine, u nedelju ujutro pronađen je živ u albanskim vodama nakon što je dan ranije nestao u uzburkanom moru na ušću Bojane kod Ulcinja.

- Lopta me spasla, bez nje ne bih mogao toliko dugo da izdržim u vodi - kazao je Kekić „Vijestima" juče po podne ispred zgrade ulcinjske ispostave policije, neposredno nakon što je stigao iz Albanije, dok je Maja Stopalov ljubila loptu koja je njegovom najboljem prijatelju spasla život. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Iscrpljen i u šoku, Kekić je ispričao da su ga spasli albanski ribari u blizini Liježa.

- Bio sam priseban i vodio računa znajući da mi je slana voda najveći neprijatelj. Pokušavao sam da se domognem obale i nekoliko puta bio zaista blizu, ali struje su bile jače. U međuvremenu, razmišljao sam o nekim pesmama, šta bi mi prijalo da pojedem i nekim sasvim neobičnim stvarima - ispričao je mladić kako je proveo besanu noć u moru.

- Da su ribari stigli malo kasnije, verovatno bi bilo kasno. Zaista sam bio na izmaku snaga - kazao je Kekić.

A ništa nije mirisalo na dramu... Dušan, Maja, njihov drug Nikola Popadić (16) i još jedna djevojka oko 13 časova u subotu zajedno su krenuli na kupanje na ušće Bojane.

- Ne mogu da verujem da nam se sve ovo dogodilo i da se ovako završilo - kaže Popadić koji je još u šoku.

Njega su u subotu po podne oko 14 sati iz uzburkanog mora spasli novinari i članovi posade broda „Sveti Sava", koji su bili na krstarenju do Ade. Tada su spaseni i hrabri Podgoričani Darko Zečević i Smail Vučić koji su pokušali da iz talasa izvuku Popadića, a onda i sami postali taoci nepredvidivog mora.

Popadić je juče, čekajući prijatelja ispred zgrade ulcinjske policije, ispričao kako je počela i kako se odvijala drama.

- Igrali smo odbojku u plićaku, a onda su nas struje vrlo brzo odvukle daleko od obale. Imali smo loptu i nekako se održavali na površini. Danilo me je držao za nogu, ali nas je jedan talas razdvojio. Vidio sam da neki momci plivaju prema nama, pa sam, pošto sam bio bliži obali, bacio loptu Danilu. Od tada ga nisam vidio - ispričao je Popadić. Njegov otac Miloš Popadić kaže da za života neće moći da se oduži Zečeviću i Vučiću, koji su rizikovali svoj život da bi spasli njegovog sina.

- Baš kao i svim ostalima koji su na bilo koji način sprečili tragediju - kazao je Popadić.

Maja Stopalov kazala je da je „subota trebalo da bude sasvim običan dan ispunjen druženjem i uživanjem na moru".

- Bili smo u Sutomoru na letovanju, a onda smo odlučili da sa društvom pođemo do Ade Bojane. Kupali smo se na ušću, moja prijateljica i ja smo posle izvesnog vremena izašle na obalu, a Dušan i Nikola ostali su da igraju odbojku. Posle smo čule da se neko davi. Uspaničili smo se kada smo saznale da je reč o našim prijateljima, a onda smirile nakon informacije da ih je pokupio neki brod. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo videle Nikolu, ali je šok nastao saznanjem da na brodu nema Danila. Tada je počela potraga, koja je, hvala bogu, uspešno okončana - ispričala je „Vijestima" Maja Stopalov kako je počela drama na Adi Bojani.

Na Adi Bojani prekjuče je iz talasa spaseno pet osoba. Tragajući za Kekićem, granične pomorske policije Bara i Ulcinja, kao i službenici Uprave pomorske sigurnosti, iz uzburkanog mora sigurne smrti spasli su i Igora Miloševića (35) iz Sremske Mitrovice i Miloša Bogdanovića (46) iz Beograda, koje su struje takođe odvukle daleko od obale.

- Milošević je već počeo da tone. Mislim da smo do njega zaista stigli u poslednji čas - kazao je „Vijestima" akter dramatične akcije spasavanja na ušću Bojane, gde se kupači, uprkos istaknutoj crvenoj zastavici, rado bacaju u talase.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.