Povređene radnice stabilno

Izvor: B92, 06.Mar.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređene radnice stabilno

Novi Sad -- Kompanija "Neoplanta" saopštila da je šest radnica tog preduzeća u bolnici, pošto je u odeljenju za pakovanje robe iscurio amonijak. Sve radnice su stabilno.

"Juče oko 12 časova došlo je do curenja amonijaka u odeljenju za pakovanje proizvoda u kartonske kutije. Svi radnici su smesta evakuisani, nakon čega je zatvoren ventil sistema za hlađenje čime je sprečeno dalje izlivanje opasne materije", piše u saopštenju.

Neoplanta kaže se da su neke od radnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imale mučninu zbog amonijaka, te su odvezene u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici gde su preventivno zadržane.

"Njihovo zdravstveno stanje je stabilno, a detaljnije informacije biće poznate nakon lekarskog izveštaja", piše u saopštenju Neoplante koja dodaje da "incident ni na koji način nije uticao na kvalitet, bezbednost i higijensku ispravnost proizvoda".

Odeljenje za pakovanje nastaviće danas da radi, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.