Povređena trojica pripadnika KPS

Izvor: RTS, 29.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređena trojica pripadnika KPS

Trojica pripadnika Kosovske policijske službe lakše su povređena u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je grupa Albanaca napala patrolu policije. Uhapšena dvojica Albanaca. Policajci su posle ukazane pomoći u bolnici, pušteni kući.

Trojica pripadnika Kosovske policijske službe povređena su večeras oko 17 sati u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice prilikom napada lokalnih Albanaca.

Napadnuta policijska patrola je bila mešovitog sastava, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedan Albanac, jedan Srbin i jedan musliman.

Dežurni lekar bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Vasić izjavio je Tanjugu da su trojica policajca zatražila medicinsku pomoć. U bolnici su kasnije potvrdili da su policajci K.S., E.H. i J.K lakše povređeni i da su odmah pušteni kući.

Komandant severne policijske stanice Milija Milošević rekao je da su policajci napadnuti prilikom redovne kontrole vozila na punktu u Bošnjačkoj mahali.

"Policajce su iznenada napali Albanci iz vozila, najpre verbalno, a potom i fizički", kazao je Milošević dodajući da su napadači uhapšeni i zadržani u pritvoru.

U incidentu je kasnije učestvovalo još nekoliko Albanaca i tom prilikom je povređen još jedan pripadnik KPS-a.

Policija je uhapsila dvojicu kosovskih Albanca, vinovnika ovog incidenta, reako je komandant KPS-a.

Milošević je rekao da je u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice povećano prisustvo policije.

Deo Kosovske Mitrovice u kojoj se dogodio incident je mešoviti kvart koji se nalazi u severnom delu Mitrovice, u kojem pored Srba žive i kosovski Albanci, muslimani i jedan broj goranske nacionalne zajednice.

Potpredsednik Zajednice opština Kosovo i Metohija Marko Jakšić izjavio je Tanjugu da Albanci izazivanjem incidenata ovakve vrste žele da unesu dodatnu dozu straha među kosovskim Srbima kako bi se oni iselili sa ovih prostora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.