Izvor: Blic, 27.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređena četiri radnika

Povređena četiri radnika

ČAČAK - Četiri radnika beogradskog preduzeća 'LKV centar' zadobila su lakše telesne povrede kada se prekjuče oko 14 časova obrušio deo konstrukcije na zgradi grudno-internog odeljenja čačanske bolnice, prilikom postavljanja drvenih nosača na krovu. Slobodan Jeremić (26) iz Krupnja zadržan je na hirurgiji, dok su njegov brat Željko Jeremić (29), Dejan Jeremić i Mirko Đuričić, svi iz Krupnja kod Loznice, nakon obrade povreda pušteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kućno lečenje.

Slobodanu Jeremiću, koji je zadobio lakše povrede glave i grudnog koša, polomljena su tri zuba, a ima više rasekotina i krvnim podliva po telu. Jeremić, monter po struci, za 'Blic' kaže da se pet radnika nalazilo na krovu u trenutku obrušavanja i da se on ničega ne seća jer je izgubio svest.

- Imamo zaštitnu opremu, pojas i šlemove, ali ih ne koristimo. I da smo ih stavili, to nas ne bi mnogo spaslo jer se sve odjednom srušilo na otvorenom prostoru dužine oko 50 metara. Jednostavno nismo imali gde da se sklonimo, jer su nosači padali kao kule od karata - rekao je Jeremić, koji je jedini od svih radnika pristao na razgovor.

Radnici 'LKV centra', koji je podizvođač radova na rekonstrukciji čačanske bolnice, a koje smo juče zatekli na gradilištu, nisu želeli da govore kako je došlo do nesreće. Međutim, u grupi radnika koje smo juče zatekli na krovu samo su dvojica nosila zaštitne šlemove. U čačanskom SUP-u kažu da im niko nije prijavio nesreću, a u Inspekciji rada svi inspektori su bili na terenu.

Prema rečima pacijenata i lekara na internom odeljenju, začuo se strahovit tresak i prava je sreća što su građevinci prošli sa lakim povredama.

- Ti nosači po svoj prilici nisu bili utvrđeni kako treba i kada je jedan pao, povukao je i sve ostale koji su se poput domina obrušili na radnike, ali je sreća što je jedan deo konstrukcije ostao nakrivljen - ispričali su u bolnici.

V. Trtović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.