Povređena beba ide u hraniteljsku porodicu

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređena beba ide u hraniteljsku porodicu

Zdravstveno stanje povređenog šestomesečnog dečaka iz Slatine kod Jagodine sada je stabilno. Dečak će privremeno biti smešten u hraniteljsku porodicu. Pretpostavlja se da je bebu majka povredila nenamerno.

Stanje bebe iz Slatine kod Jagodine, koja je sa teškim povredama i prelomima juče hospitalizovana, stabilno je i ona nije vitalno ugrožena, rečeno je RTS-u u jagodinskoj bolnici gde je dečak smešten.

"Sada mogu slobodno da kažem da su povrede u pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer smo posle kompletne hematološke obrade utvrdili da povrede nisu posledica bolesti", rekao je za RTS dr Darko Miletić, direktor Opšte bolnice u Jagodini.

Miletić je napomenuo da je psihijatrijskim pregledom majke (17) utvrđena mentalna zaostalost.

Porodičnu kuću i selo u kojem žive roditelji dečaka Jelena i Zoran Bojović, jutros su obišli radnici Centra za socijalni rad u Jagodini.

Procenjuje se da majka nije bila u stanju da se samostalno brine o detetu i da u porodici ne postoji adeekvatna podrška i pomoć da se problem prevaziđe.

"Kada se završi lečenje, doneli smo odluku da dete privremeno bude smešteno u hraniteljsku porodicu. Dalje ćemo pratiti situaciju da li dete može da se vrati roditeljima ili ne", izjavila je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Jelena nije bila u stanju da sama odgaja dete i to je i razlog da centar za socijalni rad nađe rešenja za negu deteta.

Za sada nema indicija da se radi o klasičnom nasilju u porodici ili svesnoj nameri da se dete povredi.

Zoran (47) je stalno radio, kako bi prehranio porodicu, ali nikome ovde nije jasno kako se odlučio da zasnuje brak sa njom, rekla nam je jedna meštanka, koja živi nedaleko od njih.

Smatrajući da Jelena ne može samostalno da neguje dete, otac Zoran angažovao je najpre svoju sestru iz istog sela , a kasnije i dve komšinice da joj pomažu. Često je zvao sa terena i tražio od supruge da mu kaže da li je dete dobro.

Inače u Slatini živi i Jelenina majka, koja nije bila u mogućnosti da pomogne ćerki.

Nadležno tužilaštvo još uvek se nije zvanično oglasilo o ovom slučaju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.