Izvor: BKTV News, 06.Sep.2014, 12:51

Povratak u detinjstvo: Jabuke u šlafroku

Povratak u detinjstvo: Jabuke u šlafroku

Ako volite jabuke, cimet i palačinke, jabuke u šlafroku ćete obožavati! Taj miris jabuka i cimeta koji mami, istog momenta će vas vratiti u detinjstvo…

Jabuke u šlafroku neko zove pohovane jabuke, neko jabuke u testu, a u stvari jedno je isto. To je stara nemačka poslastica, a u slobodnom prevodu, značila bi: jabuke u kućnoj haljini. Sećate se sigurno onih praktičnih, šarenih, kućnih haljina na preklop koje su nosile naše mame i bake po kući. E, pa to >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je šlafrok! 
Inače, ima jedna stara izreka koja kaže: „jabuka na dan i doktor ti nije potreban“, a u njoj ima mnogo  istine. Osim što će vas činiti vitkim, jabuke su jako zdrave i poželjne za naš organizam, jer nas štite od raznih bolesti – navodi se na blogu Šta se kuva.
Za jabuke u šlafroku potrebno je:
2 jaja 5-6 kiselih jabuka oko 150 g brašna 1-2 kašike šećera (po želji) oko 150 ml mleka prstohvat soli ulje za prženje šećer u prahu (za posipanje) Jabuke u šlafroku, mogu se pripremiti na dva različita načina: kao točkiće od jabuka i kao rendane jabuke u šlafroku. Otkrivamo oba.
Jabuke u šlafroku kao „točkići od jabuka“
Umutiti jaja žicom za mućenje (ili viljuškom). Dodati prstohvat soli (ostatak soli baciti preko levog ramena, po želji (može, ali ne mora) kašiku-dve šećera (ako su jabuke baš jako kisele) i brašno, pa sve dobro umutiti. Mleko dodavati postepeno,  i tako razrediti testo. Gustina testa treba da je malo gušća nego za palačinke (imajte u vidu da ćete umakati jabuke i da testo treba da ostane na njima).
Jabuke oljuštiti, očistiti sredinu od semenki (vodeći računa da se ne pokvari forma), a potom ih naseći na kolutove (točkiće). Tako pripremljene kolutove uvaljati u testo, ocediti višak testa nad činijom i peći na vrelom ulju sa obe strane, sve dok ne poprime zlatno žutu boju.
Rendane jabuke u šlafroku
Na ovaj način pripremaju se sitnije jabuke. Znači, testo se priprema na isti način, jedino se razlikuje način pripremanja jabuka.
Jabuke oljuštiti, očistiti od semenki i narendati na krupno rende, a potom ih tako rendane dodati u testo. Sve izmešati, pa kašikom vaditi i peći na vrelom ulju sa obe strane dok fino ne porumeni.
Tako tople jabuke u šlafroku posuti kristal šećerom (ili šećerom u prahu) i cimetom, pa poslužiti.
The post Povratak u detinjstvo: Jabuke u šlafroku appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.