Povoljne prilike za saobraćaj

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljne prilike za saobraćaj

Vremenske prilike za putovanje su trenutno povoljne, ali meterolozi za danas najavljuju lokalne pljuskove te je stoga potrebna oprezna vožnja, upozorio je Auto-moto savez Srbije.
Povremeni pljuskovi, pored mokrih kolovoza, donose veći broj saobraćajnih nesreća i učestale odrone zemlje i kamena, te se vozačima savetuje da smanje brzinu, prilagode vožnju uslovima na putu i postavljenoj signalizaciji.Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslednjim informacijama Uprave granične policije, pojačan je protok vozila na našim graničnim prelazima, ali trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dodaje AMSS.
Iz saveza ističu da je normalizovan saobraćaj na deonici Slovac-Lajkovac, u selu Nepričava, a otvoren je saobraćaj i na državnom putu IB reda broj 28 Ljubovija - Mali Zvornik, u selu Crnča.
Zbog oštećenog mosta obustavljen je saobraćaj na državnom putu IIA reda broj 143, na deonici Pričević-Pecka, te se saobraćaj preusmerava na lokalne saobraćajnice ovog područja.
Do 29. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja na državnom putu I/B reda broj 21, Kosjerić-Požega, na deonici Kalenići-Kovačevića pesak, zbog radova na sanaciji klizišta "Zlatna dolina".
Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom regulisano semaforskom signalizacijom. Radovi su, tvrdi AMSS, adekvatno obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od prvog do 31. avgusta doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici državnog puta I B reda broj 33 i državnog puta II A reda broj 161, na površinskoj raskrsnici "Salakovac" u mestu Salakovac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka, radi sanacije crne tačke.
Saobraćaj se za vreme izvođenja radova preusmerava na lokalni put u KO Salakovac.
Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom i biće završeni u predviđenom roku, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Zbog oštećenog mosta od 25. jula je obustavljen saobraćaj na državnom putu II A reda broj 143, na deonici Pričević-Pecka, te se preusmerava na lokalne saobraćajnice ovog područja.
Do prvog avgusta, u periodu od 07:00 do 17:00 časova, zbog radova na pojačanom održavanju, biće obustavljen saobraćaja u Kosjeriću na državnom putu  II A reda broj 174, u ulicama Karađorđeva i Živojina Mišića.
Saobraćaj je preusmeren na druge gradske ulice, prema postavljenoj adekvatnoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.
Do prvog avgusta će, takođe, biti obustavljen saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ulicom Podunavskog partizanskog odreda.
Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore, navodi AMSS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.