Izvor: Studio B, 20.Mar.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom Dana gorana sadnja lipe u Sinđelićevoj

Povodom Dana gorana Srbije, u sredu u 12 časova u Sinđelićevoj ulici biće zasađeno stablo lipe posvećeno Petru F. Stankeviču, inženjeru šumarstva i osnivaču Pokreta gorana Vračara i Srbije.

Na zgradi u kojoj je živeo, na broju 15, biće postavljena spomen-ploča.

Inženjer Petar F. Stankevič rođen je 1900. godine u Kijevu i bio je ruski državljanin koji je 1917. godine emigrirao u Srbiju, gde je živeo do kraja života. U Srbiji je završio Šumarski fakultet i osnovao Institut za šumarstvo.

Sadnju stabla lipe finansira Sekretarijat za zaštitu životne sredine programom „Posadi i ti tvoja tri drveta".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Uspomena na osnivača pokreta Gorana Vračara

Izvor: Beta OMS, 20.Mar.2012

U sredu, 21. marta 2012. godine u 12:00 časova u bloku između brojeva 15 – 17 u Sinđelićevoj ulici, u spomen na Petra Stankeviča biće zasađena sibirska lipa. Ovo drvo posvećeno je diplomiranom inženjeru šumarstva i osnivaču Pokreta gorana, koga su generacije vračarske dece znale kao čika...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.