Povodom 20. novembra, Dana Sandžaka, delegacija BDZ posjetila Pljevlja

Izvor: SandzakPress.net, 21.Nov.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom 20. novembra, Dana Sandžaka, delegacija BDZ posjetila Pljevlja

Sandžak – Povodom 20. novembra, Dana Sandžaka, delegacija BDZ u Crnoj Gori je posjetila Pljevlja i zgradu u kojoj je tog datuma 1943. godine formirano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS). Tom prilikom je postavljeno cvijeće na tabli, koja se nalazi na zgradi Gimnazije u Pljevljima. Povodom ovog za narode Sandžaka značajnog događaja, prisutnim građanima i medijima se obratio potpredsjednik stranke Adnan Ademović, koji je u svom kratkom govoru iskazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << zadovoljstvo zbog ovog značajnog datuma. On je naglasio da je pored Berlinskog kongresa i referenduma za autonomiju Sandžaka današnji datum historijski argument kontinuiteta Sandžačke posebnosti. Također je podsjetio da je predreferendumski sporazum bio uslov da Bošnjački narod masovno podrži referendum o nezavisnosti Crne Gore. Na kraju je pozvao potpisnice sporazuma o prekograničnoj evropskoj autonomiji Sandžaka (DPS i BS) da pristupe realizaciji istog.  

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Lekić: Revizija državljanstava BiH najviše će pogoditi građane iz Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 22.Nov.2015, 11:47

Sandžak, BiH – Ekrem Lekić, predsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka za Klix.ba je govorio o Danu Sandžaka, radu udruženja, ali i problemima sa kojima se suočavaju. Prema posljednjim zvaničnim podacima u sarajevskoj regiji živi oko 100.000 Sandžaklija. Dan Sandžaka obilježava...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.