Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povišen stepen bezbjednosti u BiH i nakon januara?

SARAJEVO - Povišen stepen obavještajno-bezbjednosnih aktivnosti u BiH ostaće na snazi do kraja predstojećih novogodišnjih i vjerskih praznika, a ukoliko se ukaže potreba, biće produžen i nakon januara, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa direktorima bezbjednosnih agencija u BiH.

Sastanku su prisustvovali direktori Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za istrage i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zaštitu BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Na sastanku je analizirana trenutna bezbjednosna situacija u BiH u svjetlu posljednjih terorističkih napada u Evropi i novog načina izvršenja terorističkih akata, te je usaglašeno preduzimanje pojačanih mjera i radnji da bi se preduprijedili i spriječili bilo kakvi oblici eventualnih terorističkih prijetnji.

Identifikovana su mjesta i objekti koji bi mogli biti ugroženi, a prije svega mjesta masovnog okupljanja građana, dogovoreno je preduzimanje pojačanih obavještajnih i operativnih mjera na području cijele BiH, te brza razmjena svih informacija i podataka bezbjednosnih službi, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ministarstvo bezbjednosti BiH pozvalo je građane na saradnju, te da ukoliko imaju informacije i saznanja o bilo kojim bezbjednosnim prijetnjama i pojavama o tome odmah obavijeste bezbjednosne agencije u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Povišen stepen bezbjednosti u BiH i nakon januara?

Izvor: Cafe.ba, 23.Dec.2016

SARAJEVO - Povišen stepen obavještajno-bezbjednosnih aktivnosti u BiH ostaće na snazi do kraja predstojećih novogodišnjih i vjerskih praznika, a ukoliko se ukaže potreba, biće produžen i nakon januara, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa direktorima...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.