Izvor: Danas, 28.Avg.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poveriocima Alpine - ništa

Danas će u Beču biti održano prvo ispitno ročište poverilaca austrijske građevinske firme Alpine Bau GmbH, ali je stečajni upravnik te firme Štefan Ril već izjavio da će njeni poverioci verovatno ostati praznih šaka. Dosad prijavljena potraživanja iznose 4,16 milijardi evra, a prijavljeno ih je 9.300 od očekivanih između 17.000 i 20.000. Dosad procenjena vrednost stečajne mase iznosi, rekao je Ril, samo oko 95 miliona evra i da stvar bude još gora opterećena je većim delom založnim pravom u korist banaka, rekao je Ril. „Poverioci mogu očekivati da njihova potraživanja budu obeštećena sa oko jedan odsto, ako dobiju i toliko“, rekla je portparolka Udruženja za zaštitu poverilaca.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Poveriocima Alpine izgleda ništa

Izvor: B92, 28.Avg.2013

U Beču će biti održano prvo ročište poverilaca Alpine, ali je stečajni upravnik firme Štefan Ril već izjavio da će njeni poverioci verovatno ostati praznih šaka..Dosad prijavljena potraživanja iznose 4,16 milijardi evra, a prijavljeno ih je 9.300 od očekivanih između 17.000 i 20.000...Dosad...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.