Izvor: Danas, 05.Dec.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverioci veruju da će naplatiti dug

Beograd - Većina poverilaca Beohemije prekjuče se saglasila sa predlogom unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), koji je ta kompanija podnela, saznaje Danas.

Najveći poverilac Beohemije je Evropska banka za obnovu i razvoj, a za njom slede i ostale banke, kojima će UPPR, pod uslovom da se uspešno realizuje, omogućiti da naplate svoja potraživanja. Kako kažu sagovornici Danasa iz kruga poverilaca, banke su se složile sa UPPR-om, prevashodno računajući na i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << jaku tržišnu poziciju koju imaju brendovi ove kompanije iz domena kućne hemije i kozmetike.

Stečajna upravnica Beohemije Milica Bogunović kaže za Danas da je ročište pred Privrednim sudom u Zrenjaninu zakazano za 18. decembar i da će tada biti doneta konačna odluka o tome da li će UPPR biti prihvaćen.

- Trebalo je da se ročište održi 19. januara, ali je pomereno za decembar. Sud u ovim stvarima ima protokolarnu ulogu, a jedinu pravu moć odlučivanja imaju poverioci. Ako se oni slože sa UPPR-om, on će biti usvojen. Mi zvaničnu informaciju o tome da li su se oni saglasili sa reorganizacijom nemamo, ali je moguće da jesu, a da mi to ne znamo. Moguće je, recimo, da su oni već poslali pisane izjave o tome da su saglasni sa UPPR-om, tako da se već zna da je više od 51 odsto poverilaca prihvatilo predloženi plan reorganizacije - kaže Bogunovićeva.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.