Izvor: Blic, 23.Avg.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik upozorio čelnike grada Niša zbog pravljenja "crnih lista"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić upozorio je čelnike grada Niša na nužnost poštovanja Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, saopšteno je danas iz Kancelarije Poverenika.

Kako je navedeno, poverenik je reagovao na izjavu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da će grad Niš formirati posebnu bazu podataka o gradjanima koji su podnosili tužbe protiv tog grada, kao i posebno radno telo koje će se baviti analizom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tih podataka.

Poverenik je u pismu upozorio Bulatovića da bi formiranje takve baze ličnih podataka i njihova obrada predstavljali nedozvoljenu obradu ličnih podataka i kažnjiv prekršaj i izrazio uverenje da je ta najava gradonačelnika "nesmotren, emocionalan gest, a ne izraz ozbiljne namere".

"Nezavisno od motiva, Grad se mora uzdržati od njene realizacije. Poverenik očekuje da će Grad upravo tako reagovati, i o tome obavestiti i Poverenika i javnost da bi se otklonilo nepotrebno uznemirenje gradjana kao i potreba eventualnog preduzimanja drugih mera iz nadležnosti Poverenika", naveo je Šabić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.