Poverenik osudio pojavu lažnih vesti u vezi sa koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik osudio pojavu lažnih vesti u vezi sa koronom

Pojavu lažne vesti o dvadesetčetvoročasovnom policijskom času oštro je danas osudio Poverenik za informacije od javnog značaja I zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović.

U saopštenju Poverenik je osudio i pojavu drugih lažnih vesti koje se preko društvenih mreža šire ovih dana i apelovao na građane da vesti koje se šire preko društvenih mreža ne prihvataju olako već da koliko im mogućnosti dopuštaju provere njihovu istinitost.

"Širenjem lažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vesti ne čini se nikakvo dobro našim građanima već se samo doprinosi širenju panike i nespokojstva, i to u trenutku kada su građani već dovoljno napeti zbog toga što trpe brojna ograničenja kao posledicu sprovođenja mera donetih od strane nadležnih u situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa", saopštio je Poverenik.

Istovremeno u apelu upućenom nadležnim organima Poverenik traži da na svaku pojavu lažnih vesti adekvatno reaguju i lica koja šire lažne vesti otkriju i procesuiraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenik osudio lažne vesti o policijskom času

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Pojavu lažne vesti o policijskom času od 24 sata oštro je osudio poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.