Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaju omalovažavanje i netrpeljivost

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas, povodom objavljivanja snimaka vršnjačkog nasilja iz Barajeva, da "obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaju omalovažavanje, nasilno ponašanje, netrpeljivost i diskriminacija".

Ona je ocenila da poslednji primer vršnjačkog nasilja i objavljivanja u medijima predstavlja "ozbiljan alarm, pre svega nadležnim institucijama koje moraju da učine sve što je u njihovoj moći da se smanji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nasilje u školama i najoštrije sankcionišu počinioci, ali i da preduzmu mere za kontinuiranu sistemsku prevenciju".

"Potrebno je pronaći najbolje načine za podsticanje i očuvanje osnovnih vrednosti poput vaspitanja, humanosti, saosećanja, drugarstva. Šira odgovornost je na svima, jer modeli komunikacije koje karakterišu skandali, nasilje, verbalne uvrede, nekritično glorifikovanje novca i instant slave, nisu ograničeni samo na svet odraslih, već se velikom brzinom prelivaju među decu i u škole, nanoseći ogromnu štetu mladim generacijama", navela je poverenica a preneo njen kabinet.

Na društvenim mrežama ranije je objavljen snimak na kom dve devojčice udaraju šamere trećoj devojčici u dvorištu Srednje škole u Barajevu.

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.