Poverenica: Kodeks ravnopavnosti alat za antidiskriminatornu politiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2017, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Kodeks ravnopavnosti alat za antidiskriminatornu politiku

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je danas da novi Kodeks ravnopravnosti u Srbiji nije obavezujući za poslodavce, ali je, kako je navela, "alat i pomoć kako da vode antidiskriminatornu politiku prema zaposlenima".

"Ovaj Kodeks nije dokument koji je obavezujući, koji poslodavci moraju da primene. Taj dokument treba da bude deo unutrašnje antidiskriminatorne politike u preduzeću, koja je jedan od elemenata sticanja profita kompanija", navela je Brankica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Janković za RTS.

Podsećajući da će danas na konferenciji u Beogradu biti predstavljen Kodeks ravnopravnosti, Janković je kazala da je to način da se uspešne kompanije predstave i u drugačijem svetlu u javnosti.

"Govorićemo o uspešnim kompanijama i kakvu politiku oni vode prema svojim zaposlenima", rekla je Janković.

Ona je dodala da će zaposleni koji se osećaju sigurno, nediskriminisano i poštovano u fabrici u kojoj rade sigurno dati svoj maksimum i da će to i uticati na uspeh kompanije.

Janković je kazala da tim Kodeksom žele da motivišu i podsete poslodavce koliko je značajno da svim građanima i građankama pruže priliku tokom zapošljavanja i da tu odluku koga će zaposliti ne donose na osnovu predrasuda.

Ona je dodala da će Kodeks pomoći poslodavcima kako da vode antidiskriminatornu politiku na svim nivoima rukovođenja.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti rekla je da iako Kodeks nije obavezujući i u praksi "nemaju ambiciju da sada neće doći do slučaja diskriminacije", opet ih je ohrabrila činjenica da se na poziv odazvalo 20 uspešnih kompanija koje su bile zainteresovane za taj dokument jer je to politika koju oni vode.

"Te kompanije smatraju da je dobro da se na taj način predstavljaju primeri dobre prakse", objasnila je Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kodeks ravnopravnosti - protiv diskriminacije na poslu

Izvor: N1 televizija, 06.Jun.2017

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je danas da novi Kodeks ravnopravnosti u Srbiji nije obavezujući za poslodavce, ali je, kako je navela, "alat i pomoć kako da vode antidiskriminatornu politiku prema zaposlenima"...Kodeks ravnopravnosti - Smernice za kreiranje antidiskriminatorne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.