Povećano prisustvo aflatoksina

Izvor: RTS, 25.Feb.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećano prisustvo aflatoksina

Nivo aflatoksina u mleku je iznad dozvoljenih granica, navodi se u zvaničnom dopisu Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije. Plesnjiva hrana treba da se izbaci iz upotrebe i da se u ishranu uvede svež kukuruz ili silaža, navodi se u dopisu.

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije navelo je u svom zvaničnom dopisu veterinarima koji kontrolišu da li je u Srbiji prisutna pojava aflatoksina M1 u mleku, da je on iznad dozvoljenih granica.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se navodi u dopisu šefici veterinarske inspekcije Sremskog okruga Emini Milakari, u koji je agencija Beta imala uvid, veterinarima na terenu dato je uputstvo da prilikom nadzora gazdinstava preporuče da se hrana koja je plesnjiva izbaci iz upotrebe i da se uvede u ishranu zdrav kukuruz ili silaža.

Veterinarima je dato i uputstvo da se gazdinstvima preporuči da se u ishrani koristi mineral zeolit, koji se kao ekološki preparat koristi u poljoprivredi, stočarstvu, živinarstvu, farmaciji i medicini za detoksikaciju organizma i prevenciju raznih problema koji mogu nastati nepravilnom ishranom ili usled poremećaja metabolizma.

Specifična struktura kristalne rešetke minerala zeolita omogućava njihovu upotrebu kao mineralnog sunđera koji skuplja sve otrove u organizmu, vezuje ih za sebe i s fekalijama izbacuje napolje, ne ostavljajući za sobom nikakve hemijske zaostatke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.