Povećanje taksi za RTS i RTV pred poslanicima

Izvor: Mondo, 27.Nov.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje taksi za RTS i RTV pred poslanicima

U Skupštini Srbije danas je postavljanjem poslaničkih pitanja počela sednica na čijem dnevnom redu je predlog budžeta za 2019. i još oko 60 tačaka.

Foto: MONDO/Nataša Petrović

Kada poslanici završe sa postavljanjem pitanja, prećiće se na utvrđivanje dnevnog reda, a kako je stiglo 270 predloga za dopunu, moglo bi da potraje ceo dan.

Predloženim budžetom predviđeni su ukupni prihodi i primanja za narednu godinu u iznosu od 1.246,2 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dinara, dok planirani rashodi i izdaci iznose 1.269 milijardi dinara.

U budžetu je za kapitalne investicije u 2019. godini opredeljeno ukupno 220 milijardi dinara, a plate u javnom sektoru biće uvećane od sedam do 12 odsto od 1. januara.

Na dnevnom redu su i izmene zakona kojima se predlaže povećanje takse za pretplatu RTS i RTV sa 150 dinara na 220.

Poslanici će razmatrati i nastavak zabrane zapošljavanja u javnom sektoru i u narednoj godini, a među predloženim zakonima su i oni koji će po rečima ministra finsija Siniše Malog smanjiti namete preduzetnicima i ojačati konkurentnost privrede.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.