Povećane gužve na graničnim prelazima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećane gužve na graničnim prelazima

BEOGRAD -

Na većini putnih pravaca u Srbiji danas je pojačan saobraćaj zbog početka turističke sezone, a na pojedinim graničnim prelazima na ulaz u zemlju čeka se više sati.

Prema izveštajima Auto-moto saveza Srbije, najduže se čeka na prelazu Horgoš, gde vozila na ulaz u zemlju čekaju pet do šest sati, dok se na Preševu, na izlazu iz zemlje čeka oko 40 minuta do sat vremena, a veća su zadržavanja i na Gostunu, na ulazu u Crnu Goru.

Zbog toga se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savetuje korišćenje alternativnih prelaza, na severu zemlje Đala i Bajmok, a prema Makedoniji Prohor Pčinjski.

Na Batrovcima se na ulaz u Srbiju iz Hrvatske čeka manje od sat vremena, a najmanje su gužve na prelazu Gradina prema Bugarskoj, gde se na izlaz čeka oko 30 minuta.

S obzirom da je početak turističke sezone, gužve se stvaraju i na naplatnim rampama, a na pojedinim pravcima saobraćaj je usporen zbog radova ili se preusmerava na druge puteve.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, kažu u AMSS.

Zbog radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Beograda ka Nišu.

Vozila koja se kreću u smeru ka Nišu i naplatnoj stanici "Bubanj potok", prelaze u suprotnu kolovoznu traku i za kretanje koriste preticajnu (krajnju levu) saobraćajnu traku namenjenu za kretanje ka Beogradu, kada se vraćaju u kolovoznu traku namenjenu za kretanje ka Nišu tj. u normalan režim saobraćaja.

Na ovom delu kolovoza saobraćaj se odvija dvosmerno, a u ovoj fazi biće omogućeno uključenje vozila sa Kružnog puta na autoput E-75.

Vozila koja se kreću iz pravca Niša zadržavaju svoj smer kretanja i za kretanje koriste voznu (srednju) saobraćajnu traku.

Od 1. juna ukinuta je mogućnost naknadnog plaćanja putarine popunjavanjem obrasca "Izjave" zbog masovne zloupotrebe od strane učesnika u saobraćaju.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E/75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine.

Na snazi je izmena režima saobraćaja na novoizgrađenoj deonici obilaznice između autoputa E-75 i E-70, deonica Batajnica - Dobanovci, od 31. maja do 31. avgusta.

Od 12. juna za saobraćaj je zatvorena saobraćajna traka u smeru Batajnica-Dobanovci, a saobrać�aj se obavlja dvosmerno u smeru Dobanovci-Batajnica. Vozila koja saobraćaju iz pravca Novog Sada ka Beogradu, do centra grada dolaze preko novoizgrađene petlje Dobanovci.

Vozači koji idu iz pravca Novog Sada ka Batajnici i Zemunu treba obavezno da se isključe na petlji Novi Banovci.

U toku su radovi koji će trajati nedelju dana u zoni petlje Tranšped na izradi kolovozne trake za uključenje petlje Tranšped, u smeru Beograd-Niš. Dok traju radovi, od 7.00 do 19.00 časova na pomenutoj kolovoznoj traci za saobraćaj će biti zatvorene zaustavna i vozna kolovozna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom (brzom) trakom. U periodu od 19.00 do 7.00 časova saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom trakom.

Zabranjen je saobraćaj preko mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.