Povećana ponuda radnih mesta u Sremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana ponuda radnih mesta u Sremu

SREMSKA MITROVICA - U Sremskom okrugu je povećna ponuda slobodnih radnih mesta, u porastu je broj zaposlenih, a manje je i onih koji čekaju na posao, rečeno je danas u Nacionalnoj službi za zapošljavanje - Filijala u Sremskoj Mitrovici.

Do kraja oktobra bilo je oglašeno 22.820 slobodinih radnih mesta, što je u odnosu na isti period 2007. više za oko 10 odsto.

Do posla je do kraja oktobra došlo 20.956 ljudi, što je u odnosu na prvih deset meseci prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porast od 6,6 odsto.

Na kraju oktobra na evidenciji te filijale bilo je 28.107 nezaposlenih. Međutim, u istom periodu lane bilo je nih 35.669, ili čak oko 20 odsto više nego sada.

Posebno pozitivna kretanja u tom pogledu ispoljavaju se u staropazovačkoj opštini i na području Sremske Mitrovice, dok su negativne tendencije prisutne u šidskoj i rumskoj opštini, naveli su u sremskomitrovičkoj filijali.

Od ukupnog broja nezaposlenih, njih 8.224 su osobe bez kvalifikacija, što čini više od 36 odsto, a oni i najteže dolaze do posla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Više radnih mesta u Sremskom okrugu

Izvor: Mondo, 11.Nov.2008

U Sremskom okrugu je povećna ponuda slobodnih radnih mesta, u porastu je broj zaposlenih, a manje je i onih koji čekaju na posao.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.