Povećan broj poziva Hitnoj

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj poziva Hitnoj

Beograd -- Talas hladnih dana povećao je broj poziva građana koji traže savete od lekara Hitne pomocji, a javljaju se sve grupe hroničnih bolesnika.

Proteklih dana Hitnoj pomoći javljali su se gotovo svi hronični bolesnici i lekari su u noći između četvrtka i petka dali 145 saveta građanima.

Odrasli se za savete mogu javljati Hitnoj pomoći na 011/3615008, a broj za decu je 011/3614350. U noći između četvrtka i petka bilo je sto intervencija, od kojih 13 na javnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu.

U toku noći do ponoći je bilo sedam povreda na poledici,.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura savetovala je da bi danas zbog izuzetno hladnog vremena trebalo da ostanu kod kuće oni koji ne moraju da izlaze napolje i da se to posebno odnosi na hronične bolesnike i starije osobe.

Potrebno je voditi brigu o starijim i usamljenim komšijama, rekla je Macura. Macura je savetovala i adekvatno i slojevito oblačenje, zaštitu glave, ruku i nogu. Ukoliko deca izlaze u spoljnu sredinu, trebalo bi da budu utopljena odgovarajućom odećeom i samo kratko da se zadržavaju napolju, poručila je Macura.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEKARI SAVETUJU BEOGRAĐANE O HLADNOĆI

Izvor: Kurir, 10.Feb.2012

Odrasli za savete i ono što nije hitno mogu javljati Hitnoj pomoći na 011/3615008, a broj za decu je 011/3614350..BEOGRAD - Portparol Hitne pomoći Nada Macura savetovala je da bi danas zbog izuzetno hladnog vremena trebalo da ostanu kod kuće oni koji ne moraju da izlaze napolje i da se to posebno...

Nastavak na Kurir...

Da se ne smrzneš pozovi 36 15 008

Izvor: Mondo, 10.Feb.2012

Ako vam je zbog izuzetno hladnog vremena potreban savet lekara nemojte zvati telefonski broj 94, osim zbog problema koji su zaista urgentni, poručuje portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Nastavak na Mondo...

U Rumuniji raste broj umrlih od hladnoće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2012

U Rumunije je povećan broj umrlih od talasa sibirske hladnoće i danas je dostigao 57, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.U posljednjih 48 sati umrlo je 16 lica od čega 13 u toku noći između četvrtka i petka, dok je oko 150 lica zbrinuto zbog hipotermije i preloma. Lokalne vlasti navode da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.