Izvor: Blic, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pouka za srpske timove

U toku današnjeg dana biće poznat rasplet drame vezane za odluku Apelacione komisije UEFA kada je reč o kazni Partizana. Šanse beogradskog tima za pozitivan ishod su male, a eventualna procena iz vizure ponedeljka popodne bila bi nezahvalna.

Bilo kakav da bude ishod odluke komisije u Nionu, Partizanov slučaj bi trebalo da bude poučan za ovdašnje timove i medijsku scenu. Pred surovom činjenicom da je Partizan u poslednjih 36 međunarodnih takmičarskih mečeva kažnjen 25 puta teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bilo tražiti argumente, ali su oni ipak pronađeni i održan je revanš meč sa Zrinskim u Beogradu.

Taj iznenadni „dar" iskorišćen je za demonstraciju urednosti koja se pokazuje samo prilikom revizorskih poseta. Navijači su tom prilikom pevanjem pesme „Give Peace A Chance" demonstrirali i uličarski šarm, koji bi trebalo da natkrili sve one maligne poruke iskazane u Mostaru. Te poruke su zapravo suštinski deo retorike napabirčene iz šovinističkih političkih deponija, i one su, nažalost, prilično ukorenjene u našoj svakodnevici.

RTS je beogradski prenos shvatio kao priliku da bude u funkciji sportske diplomatije, što je sasvim razumljivo. Međutim, usled izostanka rezultatske neizvesnosti, komentator Predrag Strajnić je veliki deo vremena potrošio na hvaljenje pristojnosti navijača Partizana i ukazivanje na odličnu organizaciju utakmice. Sličan zaključak izneo je i fudbaler Jovetić, kome novinar RTS nije uspeo ni da ispravno izgovori prezime.

Čak i ako se ispoštuje elementarna sportska pravda i Partizan (superioran u odnosu na Zrinski) dobije šansu da igra protiv Rabotničkog ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da je uredno organizovani beogradski meč samo malo popravio porazni skor: od 37 međunarodnih utakmica „crno-beli" su kažnjeni 25 puta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.