Potvrđeno devet slučajeva groznice zapadnog Nila u Srbiji

Izvor: B92, 11.Jul.2018, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno devet slučajeva groznice zapadnog Nila u Srbiji

U Srbiji je registrovano 11 slučajeva oboljevanja od groznice zapadnog Nila, objavio je Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut. Po podacima Instituta, potvrđeni slučajevi oboljevanja registrovani su u Beogradu (4), kao i u Južnobačkom (1), Južnobanatskom (5) i Podunavskom (1) starosti od 43 do 83 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na 21 lokaciji u Beogradu nađeni zaraženi komarci

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2018

Komarci koji prenose groznicu zapadnog Nila pronađeni su na 21 lokaciji u osam opština u Beogradu, piše današnja štampa...To su Palilula, Novi Beograd, Čukarica, Zemun, Voždovac, Surčin, Stari grad i Savski venac...Tim virusom do sada su zaražene četiri osobe...Ekipe zavoda za biocide vršiće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.