Potvrđeno: Vojska se povlači

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 23:59

Potvrđeno: Vojska se povlači

Izraelska vojska počela je danas da povlači trupe iz uporišta militanata na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelska vojska počela je danas da povlači trupe nakon dvodnevnih ''intenzivnih operacija'' u kojima je ubijeno najamanje 12 Palestinaca i zaplenjeno na stotine komada oružja, saopštili su izraelski zvaničnici.

Rojters prenosi da su se borbe između izraelskih trupa i palestinskih militanata nastavile u delovima izbegličkog kampa Dženin, što je odložilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planirano povlačenje izraelskih snaga s te lokacije.

Do ovog događaja došlo je nekoliko sati nakon što je militant Hamasa udario automobilom u prepunu autobusku stanicu u Tel Avivu, ranivši osmoro ljudi, nakon čega je napadača ubio naoružani prolaznik. Iz Hamasa su naveli da je taj napad osveta za izraelsku ofanzivu.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu saopštio je da teroristički napad u Tel Avivu neće odvratiti Izrael od nastavka borbe protiv terorizma.

"Oni jednostavno ne poznaju duh Izraela, našu vladu, naše građane i borce", rekao je Netanijahu i dodao da izraelske snage "završavaju misiju" u Dženinu, nakon dva dana velikih vojnih udara.

"U ovom trenutku završavamo misiju i mogu da kažem da naša velika akcija u Dženinu nije jednokratna stvar. Nastavićemo da delujemo po potrebi, kako bismo iskorenili terorizam. Nećemo dozvoliti da Dženin ponovo postane leglo terorizma", naveo je Netanijahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.