Potvrđeno: Brutalno uništenje

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 21:53

Potvrđeno: Brutalno uništenje

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su trupe rezervne brigade Jiftah uništile mrežu tunela Islamskog džihada u naselju Šedžaja u gradu Gazi.

Kako navode, trupe su nedavno izvršile raciju i zatim uništile dom višeg operativca palestinskog Islamskog džihada.

U istočnom delu Šedžaje lociran je tunelski šaht koji pripada Islamskom džihadu, koji je vodio do podzemne mreže, a u blizini je pronađen raketni bacač, dodaje se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U severnom delu Šedžaje, brigada Jiftah locirala je nekoliko tunelskih okana u blizini kuće Ahmeda Samare, za kojeg IDF kaže da je odgovoran za tunele Islamskog džihada u severnoj Gazi, prenosi Tajms of Izrael.

IDF tvrdi da su trupe u Samarinom domu pronašle ''nekoliko komada oružja, knjižicu sa uputstvima o Islamskom džihadu, taktički plan za napad 7. oktobra i knjigu o Adolfu Hitleru''.

Dok su radili na rušenju tunela u blizini Samarinog doma, operativci su otvorili vatru i podmetnuli eksplozivne naprave unutar podzemnih prolaza. U saopštenju IDF-a se navodi da su vojnici uočili sumnjivu aktivnost iz unutrašnjosti tunela pre eksplozije, povukli se i pozvali na artiljerijske udare.

Borbeni inženjeri su kasnije uništili tunele, oružje i 12 objekata u oblasti iznad podzemne mreže tunela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uništena mreža tunela Islamskog džihada u Šedžaji u Gazi

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2024

TEL AVIV - Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su trupe rezervne brigade Jiftah nedavno izvršile raciju i zatim uništile mrežu tunela i dom višeg operativca palestinskog Islamskog džihada u naselju Šedžaja u gradu Gazi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.