Potvrđeni tragovi jetija na Himalajima?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeni tragovi jetija na Himalajima?

KATMANDU - Ekipa japanskih planinara i avanturista tvrdi da je videla tragove jetija koji navodno živi u Himalajima, između Nepala i Tibeta.

"Tragovi su bili dugi oko 20 santimetara i ličili su na tragove ljudskih stopala", rekao je Jošiteru Takahaši, koji predvodi japanski program Jeti.

Takahaši se posle 42 dana sa sedmočlanom ekipom vratio iz misije tokom koje su tražili mitsko biće. Cilj je bio da fotografišu jetija, u čemu nisu uspeli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je naveo da godinama odlazi na Himalaje i da odlično zna da razlikuje tragove medveda, vuka ili leoparda u snegu. Kako kaže, ono što su ovog puta videli nije ličilo na tragove nijedne od životinja.

Jedan od članova ekipe, Kuniaki Jagihara, rekao je da su tragove primetili u snegu, u planinama zapadnog Nepala, na nadmorskoj visini od oko 4.800 metara.

Alpinista Rajnhold Mesner, koji je u više navrata osvajao vrhove Himalaja, verovao je da je 1986. uočio jetija.

Međutim, on je 1998. godine u svojoj knjizi "Moja potraga za jetijem" zaključio da to dlakavo biće ne postoji i da se zapravo radi o mrkom medevedu sa Himalaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.