Izvor: RTS, 20.Avg.2020, 16:09

Potvrđeni mandati odbornicima u Nišu, sutra izbor gradonačelnika

U Nišu je održana konstitutivna sednica Skupštine grada, potvrđeni su mandati odbornicima i izabran novi predsednik gradskog parlamenta, dok će gradonačelnik i gradski većnici biti izabrani na sutrašnjoj sednici. Sednica je zbog koronavirusa održana u Oficirskom domu, uz propisano rastojanje i zaštitne maske.
Naredne četiri godine na čelu niške skupštine biće Boban Džunić, advokat, nekadašnji predsednik GO Palilula i bivši direktor EDB >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Niš. Za njega su glasala 54 odbornika, četiri su bila protiv, jedan listić bio je nevažeći, a dva neupotrebljena.

"U narednom mandatu obećavam trudiću se i zahtevaću saradnju izvršne i zakonodavne vlasti. Skupština grada Niša biće otvorena za svakog građanina grada Niša, Skupština grada Niša biće prvi stepenik saradnje sa našim sugrađanima", rekao je Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša.
Na novinarsko pitanje dokle se stiglo sa optužnicom protiv njega, koja se odnosila na privođenje zbog navodne umešanosti u finansijske zloupotrebe u vreme dok je bio na čelu GO Palilula, Džunić odgovara: "O optužnici ne znam ništa, evo čujem od vas da je ima, koliko ja znam nema je".
"Takođe, moram da naglasim da smo svi mi – građani Republike Srbije, organizacije, organi, mediji, fizička i pravna lica dužni da poštujemo prezumpciju nevinosti svakog građana Niša, dakle niko nije kriv dok se pravosnažnom odlukom nadležnog državnog organa ne oglasi", dodao je Džunić.
Pred početak sednice ispred Oficirskog doma okupilo se desetak pristalica Dveri koji su ispred ulaza po zemlji položili kopije novčanica od 50 evra i nove odbornike dočekali zvižducima.
Od 61 odborničkog mesta u niškoj skupštini 47 je pripalo SNS-u, šest SPS-JS, četiri opciji Niš-moj grad. SPAS ima tri odbornička mesta, a Ruska stranka jedno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.