Izvor: B92, 05.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena presuda Lekaju

Beograd -- Vrhovni sud Srbije potvrdio presudu Antonu Lekaju na 13 godina zatvora zbog ratnog zločina na Kosovu.

Veće Vrhovnog suda Srbije za ratne zločine odbilo je, kao neosnovane, žalbe tužioca za ratne zločine, Antona Lekaja, njegovog branioca i majke optuženog i potvrdilo presudu Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, navodi se u današnjem saopštenju.

Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu je 18. septembra osudilo nekadašnjeg pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oslobodilačke vojske Kosova Antona Lekaja na 13 godina zatvora za učešće u ubistvu jednog i zlostavljenju 13 civila nealbanaca u Đakovici 1999.

Sudsko veće proglasilo je Lekaja krivim za ubistvo otetog Ređe Šalje. Ređa Šalja i njegov brat Bedri, koji je uspeo da pobegne sa streljanja, u junu 1999. su oteti, s 11 učesnika romske svatovske kolone, i potom zatočeni s dva naknadno oteta muškaraca u hotelu Paštrik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.