Potvrđena pogibija 442 osobe

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena pogibija 442 osobe

PEKING - U potonuću broda "Istočna zvijezda" u rijeku Jangce početkom ovog mjeseca poginule su 442 osobe, javili su danas kineski državni mediji nakon što su iz broda izvučena posljednja tijela nastradalih.

Kineska novinska agencija Sinhua prenijela je izjavu zvaničnika Tang Guanđuna, koji je rekao da je samo 12 osoba preživjelo potonuće broda 1. juna.

Kineski državni mediji prethodno su navodili da je 456 osoba, uglavnom starijih turista, bilo na brodu kada je potonuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << usljed olujnog nevremena.

Sinhua nije dala objašnjenje za neslaganje u podacima o broju poginulih i broju preživjelih za koje je ranije javljeno da ih ima 14.

Potonuće broda "Istočna zvijezda" najteža je nesreća od dolaska na vlast Komunističke partije 1949. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Potvrđena pogibija 442 osobe u reci Jangce

Izvor: Blic, 14.Jun.2015, 01:06

U potonuću broda "Istočna zvezda" u reci Jangce početkom ovog meseca poginule su 442 osobe, javili su juče kineski državni mediji nakon što su iz broda izvučena poslednja tela nastradalih...Kineska novinska agencija Sinhua prenela je izjavu zvaničnika Tang Guanđuna, koji je rekao da je samo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.