Potvrđena optužnica za zločine na području Zvornika

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica za zločine na području Zvornika

SARAJEVO - Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv 10 lica koja ih tereti za ratni zločini protiv čovječnosti na području Zvornika.

Optužnica tereti Gorana Maksimovića, Ljiljana Mitrovića, Radivoja Đorđića, Slavka Perića, Mileta Vujevića, Vukašina Draškovića, Gojka Stevanovića, Cvjetka Popadića, Raju Lazarevića i Miću Manojlovića, saopšteno je iz Suda BiH.

U optužnici se navodi da su Maksimović u svojstvu komandira, a Mitrović u svojstvu zamjenika komandira >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Interventne jedinice Stanice javne bezbjednosti Ugljevik, planirali, rukovodili i nadzirali operacije i aktivnosti Policije Republike Srpske.

Perić je u svojstvu komandira Lokanjske čete Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske, planirao, rukovodio i nadzirao aktivnosti pripadnika Lokanjske čete Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske, u čijem sastavu su bili Đorđić, Vujević, Drašković, Stevanović, Popadić, Lazarević i Manojlović, koji su za vrijeme oružanog sukoba u BiH od aprila do kraja oktobra 1992. na širem području sela Lokanj, opština Zvornik, vršili progon ubistvima, zatvaranjem, mučenjem i drugim nečovječnim djelima.

Znajući za takav napad i svjesni da svojim radnjama učestvuju u izvršenju napada lišili su života 67 civila bošnjačke nacionalnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.