Potvrđena optužnica protiv Kosmajca

Izvor: Mondo, 22.Avg.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica protiv Kosmajca

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije nazvao najvećim narko dilerom.

Foto: youtube/printscreen Dragoslav Kosmajac (desno) i junak filma "Vidimo se u čitulji" Boris Petkov (levo)

Kosmajac je optužen za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, saopštio je sud.

Nije poznato za šta je konkretno Kosmajac optužen.

Potvrđenom optužnicom su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obuhvaćeni službenik opštine Zvezdara Dragi Milidrag koji se tereti za zloupotrebu sluzbenog položaja i geometar Republickog geodestkog zavoda Milan Rapaić koji se tereti za pomaganje u izvršenju tog dela.

Na ovu odluku suda, optuženi imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema resenja.

Pravosnažnu odluku o optužnici doneće Apelacioni sud.

Ovo je dopunjena optužnica koja je podignuta protiv Kosmajca, jer je prva optužnica bila vraćena na dopunu istrage u oktobru 2015. godine.

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Viši sud u Beogradu je inače u julu pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije izrečena zabrana napuštanja boravišta, a privremeno mu je zaplenjeno i 20-ak lokala.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.