Potvrđena optužnica protiv Kneževića i Đurđića

Izvor: B92, 20.Maj.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica protiv Kneževića i Đurđića

Podgorica -- Viši sud u Podgorici potvrdio optužnicu, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv predsednika Atlas Grupe Duška Kneževića i Đorđa Đurđića.

Optužnica je, kako je ranije saopšteno iz VTD-a, podignuta nakon sprovedene istrage o zakonitosti izdavanja i odobrenja garancije Atlas banke AD Podgorica, na iznos od 12,5 miliona evra.

Knežević, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, tereti se za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putem podstrekavanja, a DJurdjić, za zloupotrebu u privrednom poslovanju.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović predložila da se potvrdi optužnica prema kojoj su optuženi nezakonito izdavali i odobravali garancije Atlas banke na iznos od 12,5 miliona evra kompaniji Kaspia property holdings.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorski sud potvrdio optužnicu protiv Kneževića

Izvor: RTS, 20.Maj.2019

Viši sud Crne Gore potvrdio je optužnicu, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv Duška Kneževića i Đorđa Đurđića, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz Višeg suda. . Optužnica je podignuta nakon...

Nastavak na RTS...

Prva potvrđena optužnica protiv Duška Kneževića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2019

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu, koju je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Đorđa Đurđića, javlja Televizija Crne Gore. Optužnica je, kako je ranije saopšteno, podignuta nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PODGORIČKI SUD PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV DUŠKA KNEŽEVIĆA: Optužen za zloupotrebu položaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2019

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv predsednika "Atlas grupe" Duška Kneževića i bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Đorđa Đurđića...Kneževiću je na teret stavljeno krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.