Potvrđen identitet preminulog Britanca

Izvor: RTS, 10.Okt.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen identitet preminulog Britanca

Britanski državljanin koji je preminuo sinoć u skopskoj infektivnoj bolnici, a za koga se sumnjalo da je bolovao od ebole, zvao se Kolin Džefri, objavio je makedonski "Telegrafi".

Identitet britanca je potvrdio Majkl Ingliš, njegov prijatelj koji je sa njim doputovao u Makedoniju i koji se trenutno nalazi u karantinu u hotelu u kome su odseli.

Kako je Majkl Ingliš rekao u telefonskom razgovoru za Telegrafi, Džefri je pre nekoliko godina bio prvi čovek Saveta za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << strane investitore u Makedoniji i strateški direktor firme "Džonson Meti".

Došao je u Makedoniju sa namerom da nađe investitora za ribnjak u blizini Ohrida.

"Obojica smo radili u firmi "Džonšon Meti". Džefri se pre nekoliko godina penzionisao", a njegov prijatelj je rekao da je radio i kao savetnik makedonske vlade.

Ingliš je rekao da se Džefri dva dana nije dobro osećao, da je imao temperaturu i da nije želeo da se obrati lekaru i dodao da nije bio alkoholičar.

Takođe je rekao da je Džefri imao 58 godina, da je živeo u Kembridžu i da ima suprugu i troje dece. Prema njegovim rečima "ludo" je pomisliti da je oboleo od ebole jer je u africi poslednji put bio pre šest godina.

Makedonsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da su male šanse da je virus ebole bio uzročnik smrti preminulog Džefrija i da će se tačan uzrok znati sutra posle podne kada stignu rezultati iz nadležne klinike u Hamburgu.

Ranije su makedonski mediji javili da je mala verovatnoća da je uzrok smrti Britanca ebola i da se najverovatnije radi o komplikacijama nastalim posle trovanja alkoholom.  

Lekari sumnjaju da se radi o komplikacijama koje su izazvane konzumiranjem prevelike količine alkohola.

Juče su zdravstvene vlasti Velike Britanije objavile da je malo verovatno da je ebola uzrok smrti njihovog državljanina u Makedoniji, uprkos sličnim simptomima.

"Smatramo da je malo verovatno da je ebola uzrok smrti našeg drzavljanina. Ipak ćemo nastaviti da radimo sa našim partnerima u istrazi", izjavio je doktor Brajan Mekloski iz Zavoda za javno zdravlje Engleske, preneo je britanski Independent.

Juče oko 16 časova je u Klinici za infektivne bolesti u Skoplju preminuo pedesetosmogodišnji britanski državljanin.

On je u Makedoniji boravio od 2. oktobra, a u poslednja tri dana je imao konstatne bolove u stomaku, ali nije tražio lekarsku pomoć.

Juče posle podne mu se stanje pogoršalo i bio hitno prebačen na kliniku gde je preminuo. Nadležni sa klinike su zbog nekih simptoma posumnjali da bi moglo da se radi o eboli pa su odmah bile preduzete sve bezbenosne mere, a hotel "Super osam" u kome je Britanac boravio je i dalje u karantinu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Britanac koji je preminuo u Skoplju je Kolin Džefri

Izvor: Blic, 10.Okt.2014

Britanski državljanin, zakoga se sumnja da je sinoć preminuo u skopskoj Infektivnoj klinici od ebole, zvao se Kolin Džefri...Identitet britanca je potvrdio Majkl Ingliš, njegov prijatelj koji je sa njim doputovao u Makedoniju i koji se trenutno nalazi u karantinu u hotelu u kome su odseli...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.