Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrda posete Del Ponteove u junu

Hag -- Karla del Ponte će doputovati početkom juna u radnu posetu Beogradu, potvrdila u Hagu njena predstavnica Olga Kavran.

Kavranova je, tokom redovnog susreta sa novinarima u sedištu Tribunala, potvrdila informaciju B92 da će se tužiteljka sastati sa "zvaničnicima koji su uključeni u pitanje saradnje sa Haškim tribunalom, na političkom i operativnom nivou". Ona je rekla da tačan termin posete još nije utvrđen.

"Tužiteljka je spremna da sa novom vladom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije sarađuje u njenim naporima da postigne punu saradnju sa Tribunalom, što znači hapšenje i prebacivanje pred haški sud Ratka Mladića, Radovana Karadžića i ostalih begunaca", rekla je Kavranova.

Del Ponteova, takođe, "pozdravlja izraženu spremnost novoizabrane vlade da učini sve što može da ispuni svoje međunarodne obaveze, kako bi Srbija mogla poći napred".

"Pošto je saradnja Srbije i Haškog tribunala bukvalno zaustavljena više od godinu dana, glavna tužiteljka se nada da će susreti koje će imati u Beogradu biti plodonosni", rekla je Kavranova.

Posle posete Beogradu, Del Ponteova će sredinom juna podneti svoj poslednji izveštaj Savetu bezbednosti UN, budući da u septembru odlazi sa položaja glavnog tužioca Haškog tribunala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.