Potvrda: Vraćamo se... I šef ukrajinskih obaveštajaca se sledio VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 14:38

Potvrda: Vraćamo se... I šef ukrajinskih obaveštajaca se sledio VIDEO

Denis Prokopenko, jedan od pet komandanata bataljona Azov obratio se javnostiI i najavio povratak njegovih ljudi na front.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obezbedio oslobađanje Denia Prokopenka nakon razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Anton Geraščenko, savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na Tviteru deo tog obraćanja. Na snimku Prokopenko na pitanje da li će se petorica komandanata bataljona Azov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada vratiti na front, bez mnogo razmišljanja odgovara potvrdno.

"Naravno! Zato smo se i vratili u Ukrajinu", rekao je Prokopenko.

Geraščenko navodi da treba pogledati kako u tom trenutku izgleda lice Kirila Budanova, šefa Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine, koji stoji na bini s azovcima.

Izraz lica Budanova naglo se menja nakon Prokopenkove najave povratka tek oslobođenih azovaca na front, pošto on zatvara oči i deluje kao neko kome nije baš prijatno to što čuje.

Ukrajinski Interfaks u vesti o povratku komandanata bataljona Azov u zemlju podseća da je Zelenski 22. septembra 2022. objavio da je uspeo da obezbedi razmenu njih petorice "za 55 onih koji su se borili protiv ukrajinske države i onih koji su izdali Ukrajinu".

Zelenski je tada kazao da je s Erdoganom, koji je bio posrednik u razmeni ratnih zarobljenika ruske i ukrajinske strane, dogovorio da petorica komandanata bataljona Azov "barem do kraja rata" odu u Tursku gde će im bezbednost garantovati predsedbik te zemlje.

Interfaks podseća da je Budanov u to vreme kazao da će azovci ostati u Turskoj "određeno vreme".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.