Potuklo se 2.000 radnika u Kini?!

Izvor: Glas javnosti, 24.Sep.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potuklo se 2.000 radnika u Kini?!

TAJJUAN - Tajvanska kompanija Fokskon tehnolodži bila je prinuđena da zatvori svoju fabriku na severu Kine pošto je u jednoj od spavaonica u krugu fabrike izbila masovna tuča u kojoj je učestvovalo čak 2.000 radnika!

Tajjuanska fabrika ima 79.000 zaposlenih koji prave delove za elektroniku u autoindustriji, ali i sastavljaju razne električne aparate.

U tuči koja je navodno izbila u spavaonici zbog privatne svađe povređeno je 10 radnika, a na desetine policajaca razmilelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se fabrikom istražujući događaj i ispitujući kako je sve počelo i ko je glavni krivac.

Inače, fabrika u kojoj se dogodila tuča sklapa Eplov ajfon 5 i proizvodi delove za taj telefon, piše Hongkong standard.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

MAKLJAŽA: Potuklo se 2.000 radnika u fabrici ajfona 5!

Izvor: Kurir, 24.Sep.2012

Tajjuanska fabrika ima 79.000 zaposlenih, a tuča je izbila u jednoj od spavaonica..TAJJUAN - Tajvanska kompanija Fokskon tehnolodži bila je prinuđena da zatvori svoju fabriku na severu Kine pošto je u jednoj od spavaonica u krugu fabrike izbila masovna tuča u kojoj je učestvovalo čak 2.000 radnika!..Tajjuanska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.