Potresni prizori sa sahrane doktora Lazića: Sveštenik pročitao tužan govor, a onda je povorka krenula uz Marš na Drinu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2020, 15:05

Potresni prizori sa sahrane doktora Lazića: Sveštenik pročitao tužan govor, a onda je povorka krenula uz "Marš na Drinu" (VIDEO)

Vest da je preminio hirurg niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić, rastužila je sve koji su ga poznavali.

Čuveni srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić preminuo je 14. 04. 2020. od posledica virusa korona.

Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je, kako smo pre pet dana pisali zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik.

On je posle teške >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borbe, nažalost izgubio bitku sa opakim virusom.

Miodrag Lazić, rođen je u Zemunu, 31. maja 1955. godine. Bio je srpski primarijus, hirurg i književnik. Bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Кrajini (juni 1991 — juli 1992) i Republici Srpskoj (sep. 1992 — feb. 1996), za šta ga je Patrijarh srpski Pavle odlikovao ordenom Svetog Save. U ovom periodu je napisao autobiografsko delo "Dnevnik ratnog hirurga" (Кnin 1991 — Srpsko Sarajevo 1995). Njegov otac bio je oficir JNA, i tokom službe dobija prekomandu za Niš.

Čuveni srpski hirurg i heroj dr Miodrag Lazić (65), sahranjen je danas na Novom groblju "Bubanj" u Nišu, a u to vreme su vatrogasno-spasilačke jedinice u Republici Srpskoj uključile sirene i odale počast ovom humanisti.

Opelo je služeno u 13.30 časova, a sahrana obavljena u 14.00 časova.

Mala skupina ljudi, u skladu sa propisanim merama zbog korona virusa, ispratila je uz suze srpskoh heroja doktora Miodraga Lazića.

Vest da je preminio dr Miodrag Lazić, rastužila je sve koji su ga poznavali. Uz porodicu i bliske prijatelje, za njim tuguju kolege, pacijenti, poznanici i svi kojima je spasio život, a spasio je mnoge. Kolege pričaju da nije izlazio iz sale dok ne “oživi” pacijenta. Izraze saučešća porodici Lazić uputili su najviši zvaničnici Srbije i Srpske, kao i brojni poštovaoci doktora Laze, kako će ostati upamćen u narodu.

Njegove kolege, prijatelji, rodbina, oprostili su se od srpskog velikana uz suze, tugu i žalost, kao i govore koji su ledili krv, tuga je ogromna, nikada neće biti prežaljen i zaboravljen.

Poslednje oproštaje od oca, supruga, kolege, brata, prijatelja, doktora, prenosimo vam u potpunosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.