Potrebno unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Poljske

Izvor: RTS, 27.Nov.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potrebno unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Poljske"

Prostor za povećanje poljskih investicija u oblastima rudarstva i elektroprivrede, mašinske i namenske industrije, kao i turizma i te kako postoji, istaknuto je u razgovoru predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednice Vlade Poljske Beate Šidlo u okviru Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Budimpešti.
U razgovoru je ocenjeno da su politički odnosi dve zemlje dobri i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvorenih pitanja i da je potrebno dodatno unaprediti ekonomsku saradnju.

Brnabićeva i Šidlo saglasile su se da postoji prostor za povećanje poljskih investicija u oblastima rudarstva i elektroprivrede, mašinske i namenske industrije, kao i turizma. Premijerke su zaključile i da je potrebno unaprediti saradnju malih i srednjih preduzeća dve zemlje.
"Srbija je izuzetno zahvalna Poljskoj na kontinuiranoj i aktivnoj podršci procesu evropskih integracija Srbije", naglasila je u razgovoru predsednica Vlade Ana Brnabić i dodala da je ta podrška veoma važna za evropski put naše zemlje. 
Govoreći o procesu pristupanja Evropskoj uniji i reformskim procesima, premijerka Brnabić je rekla da su za Srbiju ključna ekonomska poglavlja. Brnabićeva je naglasila da je cilj sveobuhvatnih reformi u ekonomiji i javnoj upravi kreiranje modernog društva sa efikasnim i snažnim institucijama.
U razgovoru sa poljskom premijerkom Šidlo, predsednica Vlade Ana Brnabić posebno je istakla da Srbija ceni podršku Poljske po pitanju sprečavanja prijema Kosova u članstvo u međunarodnim organizacijama. 
Predsednice Vlade Srbije i Poljske razgovarale su i o jačanju ekonomske i političke saradnje u regionu Zapadnog Balkana. Brnabićeva je istakla da Srbija ostaje opredeljena da se sva otvorena bilateralna pitanja rešavaju dijalogom na ravnopravnoj osnovi, bez uslovljavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić i Šidlo: Postoji prostor za povećanje poljskih investicija u Srbiji

Izvor: Beta Video, 27.Nov.2017

BEOGRAD- Premijerke Srbije i Poljske Ana Brnabić i Beata Šidlo ocenile su danas u Budimpešti da postoji prostor za povećanje poljskih investicija u oblastima rudarstva i elektroprivrede, mašinske i namenske industrije, kao i turizma.(pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Brnabić i Li: Politički odnosi i ekonomska saradnja na visokom nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2017, 13:01

Politički odnosi Srbije i Kine su izvanredni i karakteriše ih sveobuhvatno strateško partnerstvo, ocenjeno je u razgovoru u Budimpešti predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i kineskog premijera Li Kećijanga, saopštila je danas Vlada Srbije...Brnabićeva i Li fokusirali su se na ekonomsku saradnju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.