Potrebne promene bez presedana da bi se ograničilo globalno zagrevanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebne promene bez presedana da bi se ograničilo globalno zagrevanje

Svet će morati da sprovede "brzu" tranziciju "bez presedana" ako želi da ograniči globalno zagrevanje na 1,5 stepeni, upozoravaju danas stručnjaci UN za klimatske promene.

"Ako zagrevanje nastavi da raste sadašnjim tempom, pod uticajem emisije gasova sa efektom staklene bašte, 1,5 stepen će biti dostignut između 2030. i 2052. godine", navodi se u izveštaju objavljenom danas u Južnoj Koreji.

Promene koje treba sprovesti u cilju ograničavanja zagrevanja odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se na energiju, industriju i infrastrukturu.

U izveštaju, koji su odobrili i predstavnici vlada nakon sesije sa naučnicima, ukazuje se i na povećane rizika ukoliko granica bude iznad 1,5 stepeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.