Potrebna zimska garderoba za namlađe migrante u Tutinu

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna zimska garderoba za namlađe migrante u Tutinu

Za decu uzrasta od pet do 15 godina koja borave u Centru za azil u Tutinu u ovom trenutku napotrebnija je zimska odeća, rekla je koordinatorka Mirjana Jovanović

Ona je radiju Sto plus rekla da i ove godine očekuju pomoć lokalnog stanovništva.

"Ovo je jedan od retkih centara za azil u Srbiji koji ima izvanrednu saradnju sa lokalnim stanovništvom. Hladni dani nam tek predstoje, tako da bi nam toplija garderoba za decu mnogo značila, da spremni dočekamo zimu",rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Jovanovićeva.

U Centru organizuju niz aktivnosti edukativnog karaktera za migrante, a zainteresovani imaju mogućnost pohađanja časova srpskog jezika, koje finansira Fondacija "Čovekoljublje".

"Časovi srpskog jezika migrantima pomažu da se bolje integrišu u društvo i ostvare komunikaciju sa lokalnim stanovništvom", rekla profesorica Zineta Sadiković.

U toj ustanovu stalno boravi od 80 do 160 migranata, od kojih se neki zadržavaju, dok je drugima ona samo tranzitna stanica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.