Potrebna pomoć obolelom Danilu

Izvor: RTS, 20.Dec.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna pomoć obolelom Danilu

Danilo Đorđević, student prehrambene tehnologije iz Niša, boluje od izuzetno retke i opasne bolesti limfoblastne leukemije. Za njegovu operaciju u Nemačkoj potrebno je 230.000 evra.

Dvadesetpetogodišnji nišlija Danilo Đorđević boluje od retke limfoblastne leukemije, a za lečenje u Nemačkoj potrebno mu je 230.000 evra. Danilo je završio prehrambenu tehnologiju, a razboleo se pre osam meseci.

Posle transplatacije matičnih ćelija iz koštane srži, koja mu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je urađena na VMA u Beogradu, a gde je davalac bila njegova sestra, porodica i dalje strahuje za njegov život.

Transpltacija je trebalo da bude izvršena u fazi potpune remisije (oporavka) posle lečenja, odnosno hemoterapije u Nišu, ali mu je urađena u trenutku kada se u njegovoj krvi ponovo našlo 30 odsto obolelih ćelija.

"Ovo je samo kupovina vremena", kaže Danilova majka Ljubica Vukobrat, koja je kontaktirala i dr Nadu Basaru, hematoonkologa u nemačkom gradu Flensburgu.

Za potpuno izlečenje neophodno je da Danilo ode na kliniku u Nemačkoj koja postiže najbolje rezultate u lečenju leukemije, gde su, kako kažu, spremni da ga prime. Samo za prvu fazu lečenja potrebno je 50.000 evra, što Ljubica, kao samohrana majka troje dece, nije u stanju da obezbedi.

RAČUN ZA POMOĆ Danilu Đorđeviću u Rajfajzen banci:

dinarski: 265-0200000050352-47

devizni: RS3526505000022521198

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.