Potreban Fond za stambena pitanja policije

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potreban Fond za stambena pitanja policije"

Sindikat policije Sloga pozdravlja najavu ministra policije Nebojše Stefanovića o kontroli imovine svih policajaca, bez obzira na zvanje, položaj i čin, navodi se u saopštenju.

"Iskreno se nadamo da će se u procesu nastavka reforme srpske policije ta namera zaista i sprovesti, jer se godinama unazad ignorisala činjenica o neverovatnom bogaćenju pojedinih policijskih službenika, najviše rukovodećeg kadra, o čemu su i mediji pisali, ali se to ignorisalo", smatraju u sindikatu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kako se navodi, Sloga misli da je neophodno napraviti i socijalnu kartu zaposlenih, i kroz novi Zakon o policiji formirati Fond i program za rešavanje stambenog pitanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, gde bi policajcima "konačno bilo omogućeno da dođu do krova nad glavom - zaključivanjem ugovora o korišćenju stana u zakup ili korišćenjem sredstava iz programa za stambeno kreditiranje".

"Ovo je neophodno zbog činjenice da je policijskom službeniku zbog specifičnosti posla koji obavlja, Zakonom o policiji zabranjena dodatna delatnost, a samim tim i zakonski ograničeno ustavno pravo da u uslovima kapitalizma, nekim dodatnim radom, koji je sve više neophodniji, sebi i svojoj porodici stvori uslove za krov nad glavom i život dostojan čoveka", navodi se u saopštenju sindikata Sloga.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.